Рокерите с "Гражданска" само за през лятото

Рокерите с "Гражданска" само за през лятото | StandartNews.com

Над 300 рокери се събраха на протест пред парламента срещу задължителното сключване на застраховка "Гражданска отговорност" за срок от една година.

"Нека да има гъвкавост в застраховането и съм убеден, че това ще доведе повече сключени застраховки. Ние сме твърдо, за да има сключена "Гражданска отговорност", да няма мотоциклет без такава, но тя да е за определен срок - тогава, когато мотористът е на пътя", обясни Георги Томов, президент на един от мотоклубовете. "Аз съм също потърпевша. Не може ноември да си платя за една година, а да си карам мотора от последните 10 дни насам. Според мен е нечестно и не е правилно да ни се извиват ръцете по този начин. Нека е като в останалите европейски страни - там хората си плащат, колкото си ползват мотора", заяви и рок певицата Милена.

Реформаторският блок внесе предложение за промяна в законодателството, касаещо задължителната застраховка "Гражданска отговорност", с което се предоставя по-гъвкав модел за водачите на т.нар. сезонни моторни превозни средства. Подкрепям идеята и мотивите на РБ водачите на такива МПС да плащат по-малка "гражданска отговорност" поради по-малкото време, в което ги ползват, обяви председателят на Комисията по транспорт Настимир Ананиев от РБ.

Любителите на моторите настояват и комисия от 12 души, пострадали в катастрофи, да следят провеждането на изпитите за шофьорски книжки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай