Родители търсят изчезнала забавачка

Бизнесмен изгони децата, за да си върне собствеността

Родители търсят изчезнала забавачка | StandartNews.com

София. Частна детска градина изчезна за една нощ в София. Обезпокоени родители сигнализираха във в. "Стандарт", че децата им няма къде да отидат, защото сградата, в която досега се е помещавала забавачката, вече не функционира. Собственикът на къщата Павел Павлов и съдържателят на градината Анита Василева имали договор за наем до 2015 година. На 5 срещу 6 септември обаче Павлов решава да прекрати споразумението и да си вземе сградата, която се намира на ул. "Стефан Костов" 28 в столицата.

Мъжът нахлул в градината и прогонил персонала, след което изнесъл част от обзавеждането, изхвърлил играчките и подменил ключалките. От няколко дни градината не работи и родителите са притеснени, че няма къде да изпратят децата си. Отделно в една от групите са деца в предучилищна възраст, които задължително трябва да посещават такова заведение. Родителите обаче са изплашени, че дори да се реши въпросът временно, собственикът Павлов може отново да нахлуе и да се саморазправи с малчуганите.

Част от тях са силно притеснени и не искат повече да ходят на градина след случилото се, обясниха родителите им. Директорът на частната градина Анита Василева не е допусната вътре, за да вземе поне картоните с данните на децата, които евентуално да бъдат прехвърлени към други забавачки. Тя и колегите и опитали да подадат сигнал в полицията и прокуратурата, но им е било отказано с мотив, че са почивни дни заради официалния празник 6 септември. В понеделник са пуснали жалба, но им е обяснено, че притежателят на собствеността е в правото си да си я вземе, а те трябва да водят гражданско дело в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай