Различната Нова Година 2013 в Дубай

Различната Нова Година 2013 в Дубай | StandartNews.com

Дубай е едно от седемте емирства, които образуват Обединените арабски емирства. Той е по скоро град-държава и е един от най-модерните и прогресиращи градове в света. Дубай се развива с невероятни темпове в туристическия и търговския  сектор.  За сравнително кратката си туристическа история, градът се е превърнал в една от най-посещаваните дестинации за посрещане на Нова година.  Той е град, който се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай.

Хиляди туристи избират този футуристичен град за своята новогодишна почивка. Хотелите в града се резервират още от ноември, защото да посрещнеш Нова година в Дубай е може би едно от най-незабравимите преживявания за цял живот. Нова година в Дубай е един от най-желаните празници, с много блясък, глиц и обаяние, този празник е завладял сърцата на хилядите туристи, изживели това неуписуемо усещане.

По време на празника повечето местни жители ползват своите отпуски, за да се насладят на това прекрасно събитие. Всички в града излъчват празнично настроение и изглеждат много щастливи. Нова година е един прекрасен празник, който им дава възможност да прекарат време със семейството и приятелите си. Млади или стари, бедни или богати, всички празнуват Нова година в Дубай. Хората украсяват къщите си с цветя, цветни лампи, и задължително ги почистват, а ако е необходимо дори правят ремонт на къщата специално за празника. Това е един от най-важните празници в Дубай. По това време повечето бизнес сгради и офиси в града са затворени.

По време на празничния сезон градът има оживена атмосфера, особено когато хиляди туристи пристигнат за посрещане на Нова година в Дубай. Многото концерти, фестивали, великолепни фойерверки в различни нюанси на червено, златно и зелено, са отличителните белези на новогодишните празници в Дубай. Да прекараш Нова година в Дубай е все едно приказна история да стане реалност.

Както всички знаят, Дубай е град, разположен сред пустинята, където сняг никога не вали. Но колкото и странно да звучи, в града има ски писта. Тя се намира в един изкуствен ски курорт, който е построен в най-големия мол на света – „ Мола на Емирствата“. Комплексът разполага с 60 метрова изкуствена планина, 5 писти с различна стръмност и трудност, като най дългата от тях достига до 400 метра. С изключително ефективната си топлоизолационна система съоражението успява да поддържа температура от -1 до -6 градуса.

Туристите избират Дубай за своята Нова година, заради луксозните хотели, елитните ресторанти и прекрасната възможност за новогодишно пазаруване, но най-голямата атракция по това време си остава самото посрещане на новата година. Когато часовникът удари 12 часа, времето просто спира... цялото небе над града засиява от невероятни разноцветни фойерверки.  Кулминацията в новогодишната заря определено е Бурж Халифа – най-високата сграда на света. Когато зарята започне сграта избухва в красиви цветове чак до върха и се превръща в един огромен и красив факел. Красивите фонтани под кулата поемат щафетата и изпълняват грандиозни програми, подготвени специално за празника. Нова година в Дубай е едно магическо изживяване, което ще остане в сърцето на всеки, прекрал празика там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай