Рашков: Няма осъдени за частно подслушване

Рашков: Няма осъдени за частно подслушване | StandartNews.com

София. Няма нито един осъден за незаконно подслушване, посочи председателят на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. Според него основният проблем е некомпетентността на разследващите полицаи, както и на магистратите, които не са успели да изправят пред съда и да осъдят тези, които подслушват незаконно.

"Превантивната дейност също не е на нужното ниво", заяви Рашков. Според него ниската компетентност, разкриваемост и наказуемост дават смелост на използващите незаконни бръмбари. По негови думи е необходим и по-строг контрол над фирмите, които продават разузнавателни средства. "Неприятно съм изненадан, че България става държава на флашките", заяви Рашков. Той не изключи в бъдеще да се появят още записи на известни политици.

Цветанов се оплака: Подслушват ме

В момента ме подслушват. Поне допреди двайсетина дни ме подслушваха, но мисля, че и сега го правят. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв. "Винаги съм използвал само един телефон и нямам никакви притеснения", добави Цветанов. Според бившия вътрешен министър появата на сигналите за СРС-та и случаят с тефтерчето на Кирил Рашков-Цар Киро имали за цел "отклоняване на вниманието от реалните теми - доклада на Европейската комисия, Изборния кодекс". Цветанов отрече да е знаел за тефтера на Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай