Приятели на Марио искат изгонването на гуруто му от работа

Приятели на Марио искат изгонването на гуруто му от работа | StandartNews.com

Благоевград. Подписка за изгонването на учителя по философия Росен Ангелов от Езикова гимназия в Благоевград събират приятелите на Марио Нушков-Нуши.

Към нея се присъединиха родители на бивши и настоящи ученици и граждани. Философът е учредител на фондация "Мечта", където Нуши бил доброволец до смъртта си на 7 октомври тази година. Тялото му бе открито от членове на организацията край електрически стълб в благоевградското село Бистрица.

Разследването още продължава – версиите са нещастен случай или самоубийство, като не се изключва възможността да е подтикнат да сложи край на живота си.

„Вече са събрани над 1000 подписа на благоевградчани, които подкрепят инициативата ни за отстраняването на гуруто на фондацията от училището и учебния процес. „Фондация „Мечта” промени нашия Нуши. Не можем да позволим на водача на някакво подобно на секта движение, което прокламира идеите на руския писател Владимир Мегре за Анастасия и живот сред природата, извън цивилизацията, да е учител в елитно българско училище”, категорични са приятелите на Марио. Те негодуват, че проверката в езиковата гимназия доказала, че Ангелов е изряден учител. А карал учениците си да си купуват книги за Анастасия.

„Влизането на Нуши в тази фондация го обърка. Ангелов е страшен манипулатор”, смятат младежите. В събота те организират кръгла маса, на която са  поканени експерти по различните учения, психиатри и психолози, директори и учители. „За инициативата са уведомени кметът на Благоевград Атанас Камбитов и областният управител Костадин Хаджигаев. Ще дискутираме пътищата, по които опасни учения стигат до децата и младежите. Срещата започва в 11,00 часа, сподели Мартина, която е сред най-близките на загиналия Нушков. На 15 ноември се навършват 40 дни от смъртта на 24-годишния благоевградчанин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай