Принц Луи е новата звезда в кралското семейство

Правнуците на кралицата откраднаха шоуто за платинения юбилей

Принц Луи е новата звезда в кралското семейство | StandartNews.com
  • Правнуците на кралицата откраднаха шоуто за платинения юбилей

Платиненият юбилей на Елизабет II беше отбелязан със зрелищни тържества, грандиозни концерти, безброй пикници и улични веселби. Някои от най-големите музикални звезди се събраха в чест на Нейно величество и зарадваха поданиците с разкошна музика - "Куин", Алиша Кийс, Ханс Зимер, Крейк Дейвид, Мабел, Джордж Езра, Андреа Бочели, Селесте, Нийл Роджърс, Дюран Дюран и Даяна Рос забиха пред Бъкингам и се раздадоха до край. Поздрави към Елизабет II поднесоха сър Дейвид Атънбъро, Мишел Обама, Ема Радукану, Дейвид Бекъм, Стивън Фрай, Дейм Джули Андрюс.

Кралицата обаче се появи само два пъти в рамките на четиридневните празненства заради проблеми с ходенето. Тя наблюдаваше тържествата по телевизията от дома си. За да не остане празна кралската златна карета, Елизабет II седна в нея дигитално. Нейна холограма изгря на прозореца, докато каляската обикаляше улиците на Лондон.

Нейно величество не пропусна да излезе на балкона в Бъкингам, за да поздрави поданиците. Тя помаха на безкрайната тълпа, насъбрали се пред двореца, след което прозвуча британският химн "Бог да пази кралицата". Елизабет II остана трогната от гледката и сподели, че е почувствала смирение, но и гордост заради хилядите, събрали се в нейна чест.

На балкона в Бъкингам Нейно величество бе придружена от сина си Чарлз, внука си Уилям, от техните съпруги и деца. Най-малките кралски наследници приковаха изяло вниманието по време на честванията и откраднаха шоуто за платинения юбилей на прабаба им. Принцовете Джордж и Луи и тяхната сестра, принцеса Шарлот, са преки наследници на трона след дядо им Чарлз и татко им Уилям. Малчуганите също взеха участие в тържествата и преминаха през шествието в собствена карета, в която бяха заедно с майка си Кейт и с доведената си баба Камила. Те впечатлиха всички, след като показаха, че вече са усвоили перфектно дворцовия протокол – тримата се поклониха в абсолютен синхрон, когато изстреляха топовни салюти в тяхна чест.

Голямата звезда се оказа най-малкият - принц Луи, който трогна поданиците със своите непринудени маймунджулъци. Второто момченце на Уилям и Кейт забавлява всички с физиономиите си и естественото детско поведение. Луи няма голям опит с бляскавите официални тържества, тъй като му липсваха достатъчно възможности да „репетира“ през последните две пандемични години.

Принц Луи не спря да скача по седалките и да се закача с всички членове на семейството, като не се поколеба да подърпа косата на братовчедка си Миа Тиндал. Нейният баща – ръгбистът Майк Тиндал, зет на принцеса Ан, с шеговит жест предупреди Луи, че го наблюдава и да внимава в картинката. Сладурът изреди целия си арсенал от номера – бъркане в носа, плезене, хапене, танци и какво ли още не. Неотлъчно до Кейт, той не пропусна да информира майка си за всяко нещо, което му се струва интересно или скучно. Луи не остави родителката си нито за миг, като, разбира се, силно я прегръщаше и целуваше периодично.

След като Кейт и Тиндал се оказаха безсилни пред  черигодишния палавник, дядо му Чарлз се намеси ефективно. Той грабна внучето и успя да го озапти. Невръстният наследник на короната демонстрира силна близост с дядо си. Вместо да му прави забележки, бъдещият крал просто пренасочи енергията на малкия към събитието. Луи слушаше дядо си с огромен интерес и видимо се успокои.

Любопитно е, че по случай платинения юбилей на кралицата Кейт и трите й деца изпекоха кексчета за уличните тържества в Кардиф. Херцогинята на Кеймбридж публикува в официалните профили на семейството в социалните мрежи кадри от кухнята, на които се забавлява с отрочетата си. На тях се вижда как малките наследници бъркат яйца и месят тесто. Преди това те раздадоха торби с домашно приготвена храна и макаронени изделия на социално слаби в графство Норфък, Източна Англия.

Баща им Уилям пък използва юбилея на баба си, за да привлече общественото внимание към благородна кауза – опазването на околната среда. Принцът показа уникални кадри от уникалната природа на нашата планета и речта му впечатли поданиците. Бъдещият крал радостно оповести края на акцията за засаждане на над 1 милион дървета на територията на Англия през последната година. И за да покаже, че е сериозно отдаден на каузата, принцът не позволи да се използват фойерверки. Вместо това стотици дронове изрисуваха в небето над Бъкингам емблематични за кралицата символи - корги, любимата й чанта, тичащ кон и лебед. Накрая беше изписано с огромни букви: "Благодарим Ви, Мадам!".

Макар Хари и Меган да не се показаха на балкона в двореца, те не изпуснаха тържествата. Това е първата им официална поява, откакто се оттеглиха от кралските си задължения. Те най-сетне заведоха дъщеря си Лилибет-Даяна в Бъкингам и кралицата за първи път успя да я види и да се запознае с нея. По време на тържествата бе и първият рожден ден на малката Лили, отпразнуван с най-близките на семейството на малък пикник. Сред гостите са били братовчедката на Хари и Уилям - Зара Тиндъл, заедно със съпруга си Майк Тиндъл и трите им деца. Херцозите на Съсекс най-после споделиха и снимка на дъщеря си. Хари и Меган обаче не останаха за закриването на празника на кралицата. Семейството се е прибрало в дома си с частен самолет от Лондон за Калифорния.

Еманюел Макрон пък изненада Елизабет II с чудесен подарък. Нейно величество, която открай време е известна с любовта си към конете, прие с радост уникалния жест на френския президент. Той й изпрати 7-годишния сив кон Фабюльо дьо Мокур от френската Републиканска гвардия. Макрон поздрави кралицата и изтъкна, че именно тя е нишката, която свързва Великобритания и Франция през последните 70 години. В телефонен разговор Макрон поздрави и Уилям по случай тържествата, а принцът благодари от името на цялата фамилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай