Преливат 4 язовира в Източна България

Преливат 4 язовира в Източна България | StandartNews.com

Варна. Язовирите Цонево, Камчия, Ясна Поляна и Ново Паничарево преливат. Все още остава бедствена обстановката в редица райони на Източна и Южна България, а хиляди хора са евакуирани.

Продължава да е в сила бедственото положение за общините Девин, Дългопол, Аврен, Тополовград, Болярово и Бургас, а за град Стражица то е отменено, информира БГНЕС. 

По информация на Нова ТВ бедственото положение в Добрич е отменено. 

Обстановката на територията на областите Бургас, Благоевград и Кърджали постепенно се нормализира, ситуацията остава сериозна в областите Добрич, Варна, Ямбол и Хасково. При необходимост служителите на вътрешното министерство, съвместно с представители на местната власт, са в готовност да извършат превантивно извеждане на жителите от засегнатите населени места, съобщават от МВР.

В Област Добрич продължава контролираното изпускане на язовир Одринци с дебит от 2 куб. м в сек. В Област Варна към момента варненските пожарникари и спасители участват в локализиране и ликвидиране на 12 произшествия.  Област Бургас няма затворени пътища на територията на областта. Преливат язовирите Ясна Поляна и Ново Паничарево.

В Смолян остава в сила бедственото положение в община Девин. В Ямбол пожарникари извършват дейности по отводняване в град Ямбол и селата Завой и Попово. В Област Хасковов сила е бедственото положение за територията на община Тополовград за селата Чукарово, Синапово, Княжево, Срем и Устрем. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай