Събота,

Полицаи ментета плъзнаха по морето

От: Администратор -
A
A
A


Бургас. Фалшиви полицаи мамят туристите в Слънчев бряг и прибират тлъсти "глоби" за всякакви провинения. Хотелиери засекли новия тип измама преди седмица, стана ясно по време на проведеното извънредно общо събрание на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.  Полицията вече обикаля курорта, за да търси мнимите служители на реда.

Хотелиерът Георги Николчев е засякъл двама от мошениците лично. Те се движели в цивилно облекло и се представяли за служители на Криминална полиция. Измамниците се легитимирали с фалшива полицейска карта и дебнели невъзпитани летовници. Те налагали глоби по 50 лева за изхвърлен отпадък на улицата или за уриниране по алеи и градинки.


Хотелиерите се събраха в Слънчев бряг и повдигнаха отново въпроса за собствеността на инфраструктурата, който стои нерешен вече много години. Те настояват за спешна среща с министър Делян Добрев и кмета на Несебър Николай Димитров, на която най-накрая да се реши веднъж завинаги кой стопанисва инфраструктурата в зона Изток. Имаше и конкретно предложение срещата да се състои на 17 август. От Съюза на собствениците настояват алеите, тротоарите и улиците да бъдат прехвърлени за управление и стопанисване на община Несебър.

Пропускателният режим бе другата тема, която хотелиерите повдигнаха. Съюзът на собствениците се готви да заведе колективен иск срещу "Слънчев бряг" АД и частната фирма "Интелигентни трафик системи", за да установи дали е законен контролно-пропускателният режим в курорта.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички