Подробности за една от най-грозните рокли на Оскарите

Оливия Колман с оскар и за най-неудачен тоалет

Подробности за една от най-грозните рокли на Оскарите | StandartNews.com

Подробности за една от най-грозните рокли на Оскарите

За ушиването на роклята на актрисата Оливия Колман, получила оскар за най-добра женска роля във филма „Фаворитката“, са били необходими 1209 часа, съобщава Daily Mail. Става дума за тъмнозелената копринена рокля с тюлени воали и панделка на гърба, по-рано призната за най-грозния тоалет на церемонията. Отбелязва се, че само за пришиването на кристалите шивачките са загубили повече от 300 часа. Над тоалета са работили 8 души от италианската модна къща Prada. Колман обещала да се появи за наградата в рокля само на този бранд. „Колективът на Prada е дяволски професионален. Все едно че се готвех за собствената си сватба. А Мери знаеше, че ненавиждам тялото си и искам да го скрия“, казва актрисата, имайки предвид британската стилистка Мери Фелоус, родственица на принцеса Даяна.

«Оливия има тяло на истинска жена. Тя е силна и независима работеща майка. Това и беше нашата представа за това как трябва да изглежда в своя тоалет“, пояснява Фелоус.

През февруари след връчването на наградата „Оскар“ модните експерти съставили списък на най-неудачните тоалети на вечерта. Един от тях е този на Оливия Колман, като роклята се сравнява с опаковка за подаръци от универмаг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай