Победител в "Купата на Босфора" е носителят на „Златен глобус" за 2014

Победител в "Купата на Босфора" е носителят на „Златен глобус" за 2014 | StandartNews.com

Фондация „Кор Кароли" раздава за 35–ти път най-престижните морски награди

Варна. Победителят в единствената регата в пролива между два континента „Bosphorus Cup" Георги Михов от Несебър е тазгодишният носител на „Златен глобус". Фондация „Кор Кароли" в памет на първия български самотен мореплавател кап. Георги Георгиев дава за 35-ти път своите престижни награди.

Георги Михов е състезател от общинския морски клуб на Несебър с председател бизнесмена Динко Динев. Той печели първо място в регатата в Босфора като шкипер на яхтата „Venid Yacht" сред 80 състезаващи се екипажа, а през годините назад 5 първи места в регатата „Кор Кароли".

Сред останалите призьори е и 22-годишният Александър Бачев, състезател в клас „Кайтбординг", за който се очаква признаването му като олимпийска ветроходна дисциплина. Младежът е в първата десятка на състезанието за Световната купа в Абу Даби от преди седмица, както в класацията преди и след него са само световни шампиони. Почетна награда на „Кор Кароли" ще получат 16-годишната Виктория Хинковска, Димитър Вангелов и ветроходен кораб "Роял Хелена" за първо класиране в две гонки по време на черноморската регата "Таll Ships".

За четвърти път се определят носител на наградата „Тинко Трифонов" за журналистика, обяви кап. Тома Томов от фондацията. Тази година тя се дава на РТЦВ – Варна за документалния филм „Тол шипс – Морската олимпиада".

Официалното връчване на „Златен глобус" и останалите специални награди ще бъде на връх Игнажден - 20 декември в община Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай