По какво се различава Ашли Байдън от Иванка Тръмп

Новата първа дъщеря също има модна линия, но – за благотворителност

По какво се различава Ашли Байдън от Иванка Тръмп | StandartNews.com
  • Новата първа дъщеря също има модна линия, но – за благотворителност

На 20 януари 2021 г. Джо Байдън трябва да встъпи в длъжност като президент на САЩ. В очакване на различните правни предизвикателства пред това „Венити Феър“ представи дъщерята на Байдън. Когато той пристъпи прага на Белия дом, с него ще влезе и „Първото семейство“ - първата дама Джил Байдън, сина му Хънтър Байдън и дъщеря му Ашли Байдън. Какво знаем за бъдещата първа дъщеря, която ще влезе в ролята на Иванка Тръмп в Белия дом? Ето как я представя престижното списания „Венити Феър“, цитирано от БГНЕС :

Ашли е единствената дъщеря на Джил и Джо Байдън

Родена на 8 юни 1981 г., Ашли е единственото дете на Джо и Джил. Тя има двама по-големи братя, Бо, който за съжаление почина от мозъчен тумор през 2015 г., и Хънтър - синовете на Джо с първата му съпруга Неалия. Трагедията бележи живота на Байдън: първата му съпруга също почина много млада, заедно с дъщерята на двойката Наоми, в автомобилна катастрофа.

Тя е активист за правата на животните

Още в началното училище младата Ашли открива, че марката за красота „Бон Бел“ тества продуктите си за красота върху животни. Обезсърчена, тя им пише писмо с молба да променят политиката си. Страстта й вдъхновява и баща й. Когато тя се интересува от опазването на делфините, той започва да работи по Потребителския закон за защита на делфините с конгресменката Барбара Боксър.

Тя е филантроп

Не е изненадващо предвид интересите, които тя има от млади години. Ашли става социален работник и печели магистърска степен по предмета през 2010 г. от Училището за социална политика и практика към Университета на Пенсилвания. Тя е работила в Делауерския отдел за деца, младежи и семейни услуги в продължение на 15 години и дори е обявена за една от днешните „40 души, за които трябва да внимавате“ в Делауеър. Някои от проектите, по които е работила, включват тези, които помагат за рехабилитацията на затворниците (той е открито против смъртното наказание), образова младите хора срещу насилието на банди и позволява на децата в центровете за задържане да създават изкуство, набирайки средства както за себе си, така и за общността си.

Подобно на Иванка, тя има своя собствена модна линия

Но за разлика от Иванка, за благотворителни цели. През 2017 г. тя основава и стартира „Livelihood Collection“ на седмицата на модата в Ню Йорк, етична марка дрехи, която събра 30 000 долара за фондацията на Общността в Делауеър. Логото, стрелка през буквите "LH", е в знак на почит към покойния й брат Бо: "Това беше моят лък. Ракът му ме разкъса. Нямаше друг избор, освен да стрелям напред, да продължа, да продължа да се стремя към собствените си мечти ".

Подобно на Иванка, тя е омъжена за евреин

През 2012 г. Ашли се омъжва за Хауърд Керин, пластичен хирург и отоларинголог, на еврейско-католическа междурелигиозна сватба, след като брат й Бо ги запознава. За разлика от Иванка, нейната предшественица, тя не е приела юдаизма и остава практикуваща католичка. Керин има неофициална роля в екипа за реагиране на пандемия Covid-19, поради медицинската си история.

Вероятно ще работи по женски въпроси по време на президентството на баща си

Докато майка й ще влезе в историята като първата първа дама, която работи извън Белия дом, Ашли може да предостави част от опита си в социалната работа по проблемите, пред които е изправена Америка, като проблемите на жените.

Като част от президентската кампания на баща си, тя беше домакин на събитие за „Жените от Уисконсин за Байдън“, предвещаващо бъдещата й роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай