Песен и приятели спасили Кеца от депресия

Васил Найденов си пожелава здраве, за да продължи да радва феновете на качествения поп

Песен и приятели спасили Кеца от депресия | StandartNews.com

Най-голямата болка на певеца днес е смъртта на леля му, която го отгледала

В зората на демокрацията Васил Найденов разбрал, че няма грам стаж

Тежка депресия налегнала Васил Найденов в зората на прехода. Всичко започнало с реформите в музикалния бранш, когато се оказало, че след десетилетия на сцената певецът се води без един ден трудов стаж. "Сякаш след всичките тези пътувания и участия ти все едно не си правил нищо. На човек много малко му трябва, за да изпадне в депресия, затова трябва да контролира емоциите си", разказа самият той в предаването "Търси се" по bTV. Тогава Кеца се затворил в себе си, пуснал брада, имал здравословни проблеми.

По думите на Богдана Карадочева, която е близка негова приятелка, тя го е виждала така само един път, но положението било тежко. Неговите приятели и партньорът му Ивайло Манолов му помогнали да излезе от това състояние. Тогава записал и популярната песен "Огън от любов" със Силвия Кацарова и "малко по малко нещата се оправиха". По думите на Васко, за един артист е много важно да не спира да се занимава с работата си, защото тя може да му помогне много в такива моменти.

Въпреки огромната си популярност у нас, Найденов продължава да живее скромно и да пътува в градския транспорт. Той разказа любопитна случка, в която заедно с Ивайло се возели в трамвая без билет. Приближила се контрольорката и Ивайло, който по думите на певеца е изключително нагъл и безцеремонен, я побутнал пренебрежително: "Моля ви, отстранете се". На настояванията на жената за билет той се разкрещял: "Вие не разбрахте ли, че сме по покана на министъра". "Все едно че имаше коктейл в трамвая", пошегува се Кеца.

Според него, обаче, фактът, че дългогодишният му партньор е "нагъл и арогантен" е много полезно за работата на Ивайло като импресарио.

Манолов разкри и друга характерна черта на професионалиста Васил Найденов. "Когато някой млад певец му хареса по телевизията, той става прав насред хола и започва да ръкопляска - на хората от телевизора за избора им", обясни Манолов, но добави и другата крайност в характера на звездата: "Ако някой му счупи стрък от цветята, обикновено аз, става голям скандал."

Най-голямата болка в живота на Васко в момента е, че наскоро той губи най-близкия си човек, останал от неговото семейство - сестрата на майка му. Тя се е грижела за него от момента, в който майката си отива и до последния си ден. "Вече нямам живи роднини. Тя почина внезапно и това беше шок за мен, защото беше като моя майка, а когато ми съобщиха новината, бях на участие", признава певецът.

Богдана и съпругът й Стефан Димитров, които почти всеки ден се чуват с Васко, отбелязаха, че най-дразнещото качество на певеца е това, че винаги закъснява и съобщава за това логично обяснение. "Страхувам се най-много когато пътуват с Ивайло, защото винаги закъсняват и винаги карат много бързо ", каза още Карадочева.

Днес на Васил Найденов всичко му е наред. Само преди броени дни той обяви, че няма никакво намерение да слиза от сцената, защото контактът с публиката го държи жив. Изпълнителят на "Телефонна любов" си пожелава само здраве, за да продължи да радва феновете на качествения поп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай