Пъбовете избиват загубите от ковид с тържествата за кралицата

Това ще е златна мина за търговията на дребно и хотелиерството

Пъбовете избиват загубите от ковид с тържествата за кралицата | StandartNews.com

Един милиард паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчмите и магазините по време на тържествата за платинения юбилей на кралицата. Елизабет Втора, която на 21 април навърши 96 години и ще чества 70 години откакто е на трона. 

Очаква се 45 000 пъба да сервират 90 милиона пинти, или почти 52 млн. литра, по време на четиридневното всенародно веселие, след като получиха зелена светлина да работят до 1 часа сутринта от 2 до 4 юни, съобщава "Daily Mail".

Милиони души се очаква да атакуват магазини - за сувенири и кръчми, където ще се лее бира, шампанско, барбекю.

Това ще е златна мина за търговията на дребно и хотелиерството и добре дошъл тласък след две години пандемия, която им донесе мизерни приходи и чести локдауни.

Пивоварите създават специални бири, за да вдигнат тост за 70-годишното управление на кралицата, докато кръчмите организират партита.

Наемодателят Джейсън Смит, който ще бъде домакин на барбекю в "White Swan" в Отли, Западен Йоркшир, каза: "Понесохме удар през последните две години и ограниченията за Covid по Коледа бяха истински удар. Но това ще бъде възможност да се възстановим, така че стискаме палци за хубаво време".

Доставчикът на вино Бен Кейхил твърди: "Просекото остава най-продаваният ни артикул, но когато температурите се повишат или когато имаме голям повод да празнуваме, виждаме, че мнозина избират нещо по-специално като шампанско".

За тържествата, който започват на 2 юни, четвъртък ще има затворени улици заради партита. Приблизително 16 000 партита по улиците са предвидени да се случат за юбилея. 

Екип от работници добави преди ден последните части към Зеления балдахин на кралицата преди платинения юбилей в Лондон, Англия. Скулптурата, която ще стои пред Бъкингамския дворец по време на тържествата идната седмица, е създадена от студиото на британския дизайнер Томас Хедъруик, Heatherwick Studio. Състои се от 350 британски дървета, засадени в алуминиеви саксии, които ще бъдат дарени на обществени групи след юбилейните тържества, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай