Пътуваме до морето по „Тракия” от 1 юли

Пътуваме до морето по „Тракия” от 1 юли | StandartNews.com

Пътуваме до морето по „Тракия" от 1 юли

Заради очаквания голям трафик към морето от първи юли ще бъде пуснато за движение основното трасе на магистрала „Тракия". Това обеща министърът на МРРБ Лиляна Павлова. Тя обясни обече, че „Тракия" ще тръгне от началото на идния месец, без основните си виадукти, по които има още работа. Все пак някои от тях ще бъдат пуснати за преминаване до 15 юли.

140 километра нови магистрали и 80 километра изцяло рехабилитирани до края на годината, обеща още министър Павлова край Свиленград при откриването на дясното платно на АМ "Марица".

По тази близо 9-километрова отсечка, пътуващите по аутобана достигат директно до Капитан Андреево и ГКПП-то.

След откриването на трасето, кметът на Свиленград инж. Георги Манолов с нескрито задоволство посочи, че магистралният участъкът ще доведе до развитие на Свиленградска община. Той обясни, че заради улесноното пътуване от пограничния регион към вътрешността на страната вече има инвеститорски запитвания. Интересът бил предимно от предприемачи от съседните по южната ни граница държави. Манолов не посочи цифри, но пък открехна завесата, че мераците на чуждия бизнеса били насочени към туризма и сферата на услугите, а намеренията им щели да бъдат визуализирани още през следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай