Първанов: Дадох 30% от парите за хотела

Първанов: Дадох 30% от парите за хотела | StandartNews.com

Лидерът на АБВ Георги Първанов се включи по телефона в сутрешния блок на bTV, за да коментира как синът му Ивайло е купил хотел "Стримон спа клуб" в Кюстендил. Той каза, че по време на първия разговор по темата не е разполагал с цялата необходима информация.

"Синът ми е купил акации, не е купил хотел. Този хотел за последната година има около 45 000 лева печалба. Фирмата на синовете има има два пъти по-голяма печалба. Наистина трябва да се отбележи, че те придобиват не само активите, но и пасивите й."

Водещият определи фирмата на синовете му, която е с предмет на дейност ремонт и поддръжка на компютри, като не особено сериозна и попита как такава фирма прави инвестиции за милиони. Първанов казва, че фирмата на синовете му има потециалн да плати тези 207 000 лева дългове, но определя това като рискова инвестиция.

Георги Първанов обясни, че кредитът за над 2 милиона лева, за който се говори е отпуснат на предишните собственици, а синът му и съдружничката му са го придобили като задължение, заедно с хотела.

Първанов акцентира и върху собствения си трудов стаж над 30 години, 25 от които на високо платени длъжности.

Той каза, че е помогнал достатъчно на сина си като инвестиция, в рамките на тези 207 000 лева и е дал около 30 % от тази сума, заедно със съпругата си. По неговите думи сега предстои трудното за сина му, защото трябва да изведе хотела от затрудненото положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай