Парното поевтинява в 8 града, най-много в София

Парното поевтинява в 8 града, най-много в София | StandartNews.com

Парното ще поевтинее в 8 града, става ясно след оповестен доклад на енергийната комисия. Средно цената пада с 4 на сто, най-голямо ще е намалението за абонатите на "Топлофикация" - София - със 7,2%. Цената пада и за абонатите в Пловдив с 4.6%, в Плевен с 3.4%, в Бургас с 1.5%, във Варна с 1,7%, във Враца - 4.3%, както и за абонатите във Велико ТЪрново 3,5% и Разград 4,3%, съобщи бТВ. Поевтиняването е резултат от по-ниската цена на природния газ. Предвижда се синьото гориво да поевтинее с 14,26 на сто от 1 октомври. По правилo подобно намаление трябва да смъкне цената на парното и топлата вода с близо 10%.

Предвижда се синьото гориво да поевтинее с 14,26 на сто от 1 октомври. По правилo подобно намаление трябва да смъкне цената на парното и топлата вода с близо 10%.

С мотива, че не е ясно какво ще е движението на цената на петрола занапред, регулаторът е изчислил новите цени на парното на базата на по-малко поевтиняване на газа от 9,5%.

Проектът предвижда още цената, на която НЕК изкупува електроенергията, произвеждана от топлофикационните дружества, да падне средно със 7 на сто. Окончателното решение на регулатора ще стане факт на 30 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай