Парфюм на Луи XIV в Експото

Парфюм на Луи XIV в Експото | StandartNews.com

Гримьорката на Салма Хайек и Доналд Съдерланд е жури за Арена на красотата

Колекция от парфюми, създадени по рецепти от архивите на Версайския дворец от времената на Луи XIV и Великата френска революция, ще впечатлят познавачите и лаиците в идващите петък, събота и неделя. Тайните на кралските "носове" от 17-и и 18-и век ще бъдат разкрити за първи път пред гостите на Арена профешънъл, чието 36-то издание отново ще събере публика в Експо центъра.

На международното бюти изложение с участници от България, Франция, Русия, Украйна, Гърция и Словакия, топакцент ще бъде натуралната и био козметика. Тя е последен писък дори сред феновете на високите технологии в жанра. Органични продукти за коса и тяло от Южна Африка, чудесии на базата на маслини и зехтин от Италия, и, разбира се, прелести на основата на родното розово и други растителни масла ще изкушават посетителите.

Сред авангардните новости е терапията за подмладяване, която предлага алтернатива на инжекциите с ботокс. Ще бъде демонстрирана и специална спа кабина със солена вода и 30% съдържание на магнезиев сулфит, която гарантира ефект на 4-часов сън след 60-минутен сеанс. Сред подмладяващите процедури хит е и уред от последно поколение - той сваля години от кожата с помощта на високоинтензивен фокусиран ултразвук.

В тридневния маратон са планирани демонстрации и обучения, конкурси за професионален грим, фризьорско състезание и надпревара за артистичен маникюр. Грета Великова, която се е грижила за визията на световните звезди Салма Хайек и Доналд Съдерланд, е в журито, което на 4 октомври ще оценява мераклиите за приза "професионален гримьор на годината". Те ще се конкурират в две категории - вечерен и сценичен макиаж. С огромен интерес се очаква шоуто на гръцката коафьорка Йоана Тцани Imagine your own hairstyle, която е правила прически за ревюта на великия Оскар Де Ла Рента, "Ги Ларош", за "Мис Свят-Туризъм".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай