Пълним на сметка хладилника за Коледа

Цените на храните падат и тази година предпразнично, каза Мирослав Найденов

Пълним на сметка хладилника за Коледа | StandartNews.com

София. Миналата година за първи път се случи чудото цените на храните да паднат преди Коледа. То се повтаря и тази година. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов в предаването "Събуди се” на Това телевизия. Той уточни, че поевтиняването на хранителните продукти е факт благодарение на кампанията „Истински евтина Коледа”.

Засиленият контрол за качеството на стоките по магазините ще продължи и след празниците, за да е сигурно, че на клиентите няма да се продават застояли храни, увери министърът.
Благодаря на колегите от Агенцията по храните, защото и те са хора, и те искат да празнуват със семействата си, но все пак са по работните си места. Защото от тях зависи това всички ние да изкараме спокойно празниците и да не се озовем в болница след празничната вечеря, каза още Найденов.
 
Министърът уточни, че все повече ще се засилва контролът за добавяне на вода в пилешкото месо. Предстои кампания за изясняване на това какво означават така наречените „Е”-та в храните. Предстои въвеждането на строг контрол и върху вноса и продажбата на електронни цигари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай