Вторник,

Падна най-романтичният мит за Чарли Чаплин. Дъщеря му проговори

От: СТАНДАРТ -
34834
Падна най-романтичният мит за Чарли Чаплин. Дъщеря му проговори
A
A
A

Най-романтичният мит за Чарли Чаплин бе развенчан публично от дъщеря му Джералдин Чаплин, която е в столицата ни за премиерата на своя филм "Лука", част от програмата на "София Филм Фест".

Тя опроверга съществуването на разпространено до медиите в България и по света писмо-изповед до нея от известния ѝ баща Чарли Чаплин.

"Това писмо беше съчинено от един ирански журналист. Прекрасно писмо е. Ще ми се да го бях получила, но няма такова нещо", каза актрисата.

Българите са мистични хора. Винаги съм искала да дойда в България, каза световноизвестната актриса, внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О'Нийл, на пресконференция по повод премиерата на "Лука".

Според нея именно мистиката в лентата – копродукция между България, Белгия, Италия, Холандия и Армения, е това, което ще "уцели" българския зрител.

Във филма "Лука" Джералдин играе ролята на Генерала – роля на мъж, но написана специално за нея.

"Да, аз играя ролята на Генерала в този филм. Джесика - режисьорът и сценарист на филма ме попита: "Можеш ли да играеш мъж?" И аз казах: "Ами, ще опитам". Така и не успях обаче да докарам достатъчно нисък тембър. Но то или тя изглежда по-скоро като някакъв рептил, някакво човеко-влечуго", коментира звездата. Лентата е вдъхновена от романа "Татарската пустиня" на Дино Будзати, а една от ключовите роли е поверена на българския актьор Валентин Ганев, припомни БГНЕС.

Тя разказва историята на младия войник Лука (в ролята - Йонас Смълдърс), който, копнеещ да влезе в битка, се отправя на север към легендарната крепост Кайрос, където според слуховете негови събратя защитават героично последните остатъци от цивилизацията.

"Лука" е филм за жертвоприношението и рухването на илюзията за величие", така го определя самата Джералдин Чаплин в по-ранно интервю.

България участва активно в създаването на филма. Копродуцент от българска страна е "Арт фест", а финансирането е осигурено от Националния филмов център. Проектът е подкрепен от програма "Творческа Европа“ Медиа на ЕС и Евроимаж. Премиерата на филма ще се състои в събота - 25 март, в Зала 1 на НДК.

"Българите са мистични хора. Те идват от Изтока, изобретили са часовника и какво ли не. Така че този мистичен филм силно ще уцели зрителя във вашата страна", заяви тя.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com