Отвориха прохода Шипка

Отвориха прохода Шипка | StandartNews.com

Стара Загора. Проходът „Шипка", който остана затворен за движение през цялата нощ срещу събота заради обилния снеговалеж и, тази сутрин отворен, съобщиха от областното пътно управление в Стара Загора.

Макар и по-слабо продължавал да вали мокър сняг, придружен от силен вятър. На места около върха и край пътя преспите било около метър. Долу в ниското по пътя Казанлък-Шипка в района на крайпътното заведение Светицата" все още имало снегонавявания и там движението на колите било силно затруднено.

По същите причини непроходима оставала и отсечката между град Шипка и съседното с. Шейново. Екипи на фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа в района и на Гражданска защита продължавали работа по нормализиране на ситуацията в Шипченския проход.

Проходът на републиката от юг е бил отворен още снощи, а пътят е почистен и няма проблеми увериха от областното пътно управление.

Обстановката по автомагистрала „Тракия" в Старозагорско е нормална, но продължава да вали дъжд и е нужна максимална концентрация от водачите на автомобили, предупреждават от пътна полиция, чиито екипи също са най-проблемните участъцъ по пътищата в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай