Отмениха бедственото положение в Добрич

Отмениха бедственото положение в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Със заповед на кмета от днес се отменя бедственото положение в Добрич, а работата по разчистването на града продължава, съобщиха от кметството.

Оттам информират още, че е започнала дезинфекция на домове, производствени сгради и дворове, почистени от наносите. Обработките ще се извършват от „Дезинфекционна станция Добрич" ЕООД, като заявки се приемат на тел. 605 226 или 0889686610. Дезинфекцията ще се извършва с биоциден препарат Санифорт.

Днес сутринта от 5.30 е извършено дезинфекция на бул. „Русия" (от кръстовището с бул. „25-ти септември") дясно платно, паркинг на магазин „Лидл", автогара, паркинг на магазин „Кауфланд", паркинг на магазин „Пени маркет", бул. „Русия" дясно платно, междублокови специализиран автомобил, снабден с моторна пръскачка. Кметството има готовност да започне и обработка срещу комари щом времето се стабилизира, тъй като последействието на препаратите е за срок от 15 до 17 дни и за ефективност на обработката е нужно да не вали, за да има устойчив ефект от мерките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай