Опашка за монети със знака на българина

Мая Манолова получи автограф от писателя режисьор Димитър Недков

Опашка за монети със знака на българина | StandartNews.com

Димитър Недков зарадва почитателите на романа и сериала "Знакът на българина" с лични послания върху луксозното издание на едноименната книга албум със знака на издателство "Стандарт". В редакцията на вестника писателят кинаджия и шармантната Ирмена Чичикова раздадоха автографи и специално изработените монети "Знакът на българина". Между първите, които се сдобиха с тях, беше и Мая Манолова, зам.-председател на Народното събрание - страстен фен на заплетения сюжет. Димитър Недков я закачи, че в нейната гилдия вече вървели лафовете: "Искам да вляза в сериала " и "Внимавай да не попаднеш в сериала". "Затова донесох букет, взимам мерки", засмя се Манолова. Почитателка на име Челестина помоли за автографи върху три книги накуп. За подпис върху "Знакът на българина" се подреди и 6-годишният Николай, който беше решил да отмени майка си, която вече е чела няколко пъти трилогията и следи политическия трилър, който се върти всеки понеделник от 23 часа по ТВ7. Недков пък даде идея на феновете да превърнат монетите в амулети, слагайки им червен конец против уроки.

"Благодаря, че отделихте от ценното си време", обърна се той към тях. После с удоволствие подчерта, че Ирмена пасва идеално на прототипа на Библиотекарката и че образът й е страшно важен в сагата. "Често у нас задават въпроса: "Кой дърпа конците?". Реших да кажа, че това е една никому непозната дама, завърнала се от САЩ и купила Националната библиотека. Защо се е случило това - да се стигне дотам, че да бъде продадена - ще разберете в следващия сезон", хвърли въдицата Недков към любителите на мистерии. Той благодари на Чичикова, че е много дисциплинирана и че със своята взискателност задължава екипа да дава максималното. И издаде, че лавсторито между нея и Американеца, изигран от Симеон Лютаков, ще бъде много интересно и необичайно.
Недков не скри, че е доволен от обществения интерес, който сериалът провокира из социалните мрежи, където нонстоп вървят догадки кои са прототипите на героите - политици, бизнесмени, президенти, висши духовници, масони... "Каквото е обществото, такъв е и сюжетът", беше категоричен Недков. От италианска телевизия проявили интерес към сериала и казали: "След като правите трилъри за България, означава, че имате стабилни правителства. Ние все още сме далеч от това". Недков издаде, че новите епизоди ще се снимат през лятото. "Имам 70 млади хора екип около себе си", похвали се той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай