Обявеният за издирване във Врачанско е открит мъртъв

Обявеният за издирване във Врачанско е открит мъртъв | StandartNews.com

Враца. 25-годишният Валери Петков, който не се прибра с кравите в четвъртък и вдигна на крак аварийни екипи от Враца, бе открит мъртъв в петък по пътя за съседното село Вировско. Това съобщиха от кметството в Тишевица, откъдето е Валери.

Аутопсията, направена в болницата на Враца, е установила, че той е ударен от гръм. Небесното електричество е минало през краката му и се разпростряло по тялото нагоре. Изгарянията говорят за това, допълниха от кметството.
Валери Петков беше добър младеж, помагаше на брат си в домакинството, казаха за него от кметството. Нямаше свои животни, но пасеше кравите на другите и така се прехранваше.

Загиналият е живял заедно с брат си в хубава къща в селото. Заедно с тях е живял и дядо им по баща. И дядото е бил за гъби в четвъртък, минал покрай внука си на връщане и го предупредил, че откъм Враца се задава страшен облак да подкара кравите към селото. Валери казал, че се прибира, но не тръгнал след стареца. Така бил застигнат от нелепата смърт.

Младият мъж не е женен. Баща му е починал, а майка му работи в София, казаха още от кметството. В петък след обяд кметът на Тишевица Илия Генов бе отишъл да докара тялото на своя съселянин.

Подробна информация за ситуацията в страната след поройните дъждове можете да намерите ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай