Обрат във времето. Студът идва

Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър

Обрат във времето. Студът идва | StandartNews.com

Обрат във времето. Студът идва. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Днес ще е предимно облачно, на отделни места, главно преди обяд, със слаби валежи от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне. Преобладаващите максимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места главно до обяд с валежи от дъжд. Вятърът преди обяд ще е умерен до силен от североизток, по-късно през деня ще отслабва и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 9° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен, след обяд - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В петък със слаб, в източните райони - до умерен югозападен вятър, ще се затопли. След временно намаление, след обяд облачността отново ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 13° и 18°. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В събота валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Още преди обяд в северозападните райони, а до края на деня навсякъде в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, от 1°-2° в Западна България до 14°-15° в крайните източни райони.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай