Ново 20 за брата на Кобрата, зарязва ли бокса

Какво следва за Тервел Пулев

Ново 20 за брата на Кобрата, зарязва ли бокса | StandartNews.com

Боксьорът Тервел Пулев обяви, че ще участва във филмов проект. Той може да изиграе ролята на Караджата във филм за войводата.

Това се случи, след като стана ясно, че е един от кандидатите за главната роля във филм за легендарния войвода. Режисьорът Максим Генчев все още не е взел окончателно решение на кого да повери образа на славния ни революционер.

"За мен е предизвикателство да опитам нещо ново и толкова различно от основната ми професия - сподели Тервел Пулев. - Не е сигурно дали ще бъда избран за ролята. Но за мен това би било чест и отговорност. Винаги съм се гордял с българската история, а образът на Караджата е сред ярките герои на нашето националноосвободително движение. Достатъчно е да си припомним безсмъртното стихотворение на Христо Ботев. Какво по-голямо доказателство за значението, което има този наш войвода за съвременниците си?!"

Един от проблемите, които редовно съпътстват поредицата патриотични филми на Максим Генчев, е липсата на достатъчно средства. Режисьорът приема дарения за проекта си "Свободата иска Караджата", като популяризира каузата в социалните мрежи, пише "България Днес".

"Младите българи дори не знаят кой е този български герой - споделя режисьорът в свое обръщение във фейсбук. - Същността на моята работа е да прося дарения за филмите си. Но без да съм просяк, без да наранявам достойнството си."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай