Нов бой на пътя

Нов бой на пътя | StandartNews.com

Бой между четирима души от два автомобила във Варна завърши с двама пострадали и двама в ареста. Конфликтът възникна на фона на започналите снощи масирани проверки в цялата страна след бруталния побой на столичното Околовръстно шосе.

Инцидентът е станал днес по обяд на булевард „Република" в града. След екстремна ситуация на пътя двете коли спират на платното и от всяка една от тях излизат по двама мъже, съобщава bTV. Последва конфликт, който прераства в бой. В употреба влизат и дървени прътове.

Как точно се е стигнало до конфликтната ситуация, засега е неясно. Това, което се знае, е, че катастрофа не е имало, а само екстремна ситуация на пътя, която е предизвикала впоследствие агресията.

В едната кола пътували момчета на 19 и на 21 години, а в другата - мъже на 44 и на 50 години. Според един от пострадалите агресивната страна били младежите. Следва бой, в който момчетата използват дървени прътове.

„Слязохме, искахме да им кажем просто да не се занимават с нас, защо ни засичат, попитахме ги само. Те обаче излязоха и едното, изглежда в якето си имаше дървен сап, нещо го удари. Първо шурея, после мен ме удариха в гръб. Аз отидох да бутам момченцето, да не се караме, викам на шурея да се прибираме и изведнъж получих удар в гърба", разказа единият от участниците в боя.

Двамата младежи са задържани. А пострадалите нямат обяснение на случилото се. Единият от ранените е със счупен нос, а другият - с разкъсан клепач.

Двамата младежи са задържани за срок от 24 часа. На този етап не е ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения

А от полицейската акция до момента срещу опасното и демонстративно управление на автомобили именно във Варна през изминалата нощ са констатирани най-много нарушения на Закона за движение по пътищата - 38. В София пък са проверени над 300 души, сред които и криминално проявени. В Пловдив двама са били задържани за притежание на наркотици. В Бургас бяха заловени и пили шофьори, и шофьори без книжка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай