Николета Маданска с изповед за майчинството

Това е най-доброто, което ми се е случвало, категорична е жената на Венелин Петков

Николета Маданска с изповед за майчинството | StandartNews.com

"Обичам да съм майка. Това е най-доброто, което ми се е случвало" - категорична е водещата на емисия Спорт по bTV Николета Маданска. На 22 номеври 2020-а тя и Венелин Петков посрещнаха сина си Йоан.

"Гледам снимките от родилното. После поглеждам момчето до мен, което ме прегръща, целува, смее се с глас, бърбори, преобръща се. И знам, че интересното тепърва предстои, но ми се ще времето да не препуска така стремглаво. Ако трябва да съм честна, с баща му не разбрахме какво са колики или безсънни нощи с новородено. Йоан е много спокойно бебе. От ден първи спи по цяла нощ. Аз съм била такова бебе и тайничко се надявах да прилича на мен", споделя Маданска в интервю за "ЛейдиЗоун".

За бременността си тя разкрива: "Убедих се, че всичко е строго индивидуално. Все очаквах да ми се гади, да ми се ядат определени храни, да ме боли кръста, да ми отичат краката. Все неща, от които се оплакваха мои познати, но нищо от това не ми се случи. Така беше и след раждането на Йоан. Реалността се оказа по-хубава от очакванията ми".

Маданска споделя, че не е ходила на курсове за родители, а се е подготвила, като чете книги за бременни - "Какво те чака, когато чакаш дете" и "Монтесори от самото начало" са били най-полезни за нея. Признава, че в началото държала всичко да е като в книгите, но след това е осъзнала, че трябва да се довери на детето си и да разчита на сигналите, които й дава.

"Йоан никога не се е будил да яде през нощта. Според специалисти обаче паузата трябваше да бъде шест часа, а той правеше между осем и десет часа нощем. Дълго се колебаех дали да послушам съветите на докторите да го будя да яде, защото иначе нямало да наддава добре. Една вечер дори си навих аларма за 03:00 часа. Половин час се опитвах да го разбудя, след това постоянно заспиваше, докато яде, а на финала повърна. Това беше първият и последен път, в който съм го будила, а наддаването вървеше като по учебник", казва още тя.

"Не си представях, че излизането с бебе навън предполага изнасяне на половината покъщнина. В началото хамалогията е голяма. После се минава на базово снаряжение за оцеляване сред природата", добавя Маданска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай