Нестабилно слънце и облачност в почивния ден

Нестабилно слънце и облачност в почивния ден | StandartNews.com

В първия почивен ден времето ще продължи да бъде променливо. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. Преди обяд, главно над Южна България, ще има и слънчеви часове.

След обед и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури, в повечето места, ще са между 24° и 29°, обяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над страната атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще остане близко до средното за месеца. Преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне и преди полунощ облачността ще се увеличи и на места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 25° до 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно, по билата и върхове - мъгливо време. Ще има валежи, на места придружени от гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай