Най-скъпото жилище струва $2 млрд.

Най-скъпото жилище струва $2 млрд. | StandartNews.com

Американското списание "Форбс" публикува класация на 20-те най-скъпи жилища, собственост на милиардери.

В нея са намерили място както имения, вили и апартаменти, така и небостъргачи, разположени в различни страни по света.

27-етажният жилищен небостъргач "Антилия" в индийския град Мумбай, който принадлежи на ръководителя на гигантски промишлен конгломерат Мукеш Амбани, заема първо място в класацията. Стойността на небостъргача, разполагащ с 6-етажен паркинг и три площадки за хеликоптери, се оценява на 1-2 милиарда долара.

Второто място се заема от вила "Леополда" на Лазурния бряг на Франция. Тя е собственост на Лили Сафра - вдовицата на банкера Едмонд Сафра. Стойността на имота се оценява на 750 млн. долара. През 2008 г. руският милиардер Михаил Прохоров искаше да го купи. Впоследствие обаче се отказа и загуби 50-те милиона евро депозит.
Трета позиция в класацията е на имението "Феър Фийлд" в Сагапонак (САЩ), принадлежащо на американския милиардер и основателя на групировката Renco Айра Ренърт. Имението никога не е било обявявано за продан. Ренърт го изгражда за собствени нужди. Данъчните в щата Ню Йорк са го оценили на 248,5 милиона долара. Сложната жилищна постройка има 29 стаи, 39 бани, три плувни басейна и се захранва от собствена електроцентрала.

В първата петица на най-скъпите домове на милиардери са намерили място още апартамент на стойност 237 милиона долара в лондонския Уан Хайд Парк, собственост на неизвестна личност от Източна Европа, както и имение на стойност 222 милиона долара в района Кенсингтън на британската столица, принадлежащо на индийския магнат Лакшми Митал.
Топ 10 на класацията се допълва от апартамента на Ринат Ахметов в Уан Хайд Парк, на Лари Елисън в Уудсайд (Калифорния), къщата на Роман Абрамович в Кенсигтън Палас Гардънс в Лондон, имението на Кен Грифин в Палм Бийч (Флорида) и имота на Бил Гейтс в Сиатъл (Вашингтон).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай