Най-после на живо: "Диор" с ревю в градините на Роден

Седмицата на висшата мода стартира с маски и въздушни целувки

Най-после на живо: "Диор" с ревю в градините на Роден | StandartNews.com

Най-после в Париж всичко започва да идва на мястото си. Култовата къща "Диор" откри Седмицата на висшата мода с впечатляващо дефиле на живо в градините на Роден. Да пусне манекенките из алеите в парка, където цял свят се трупа, за да види скулптурите на гения, е стара традиция за мениджмънта на марката. Повечето от големите лейбъли продължават с дигитални шоута, но от "Диор" решиха, че повече няма да разочароват фенове и клиенти. Гостите, сред които Джесика Частейн, Моника Белучи и Кара Делевин, се поздравяваха с въздушни целувки.

Зрителите носеха предпазни маски, а температурата им беше измервана на входа. По-голямо от обичайно разстояние беше оставено между местата на пейките, въпреки че дистанцията много бързо бе скъсена от зрителите, особено на първия ред.

Стените с обща площ от 350 квадратни метра бяха покрити със специално изработени копринени бродерии. Дизайнът им е дело на френската художника Ева Жоспен с препратка към интериора на двореца Колона в Рим. Изработката е изцяло ръчна и на индийски майстори от Мумбай.

"Диор" откри дефилето с костюми от туид и на черно-бели карета с ботуши в тон. Емблематичните за модната къща силно вталени сака бяха съчетани с плисирани поли и панталони. Палтата в колекцията са от кашмир. Вечерните тоалети на "Диор" са ефирни дълги копринени рокли с плисе в нежни нюанси на горчица или сиво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай