Нашенци спасиха бедстващ кораб

Нашенци спасиха бедстващ кораб | StandartNews.com

Турски кораб с 14-членен екипаж бе спасен край Варна, след като получи пробойна в машинното. Танкерът "Pazar" плавал под турски флаг. Освен българите намиращ се в района плавателен съд, плаващ под либерийски флаг, също му се притекъл на помощ. На борда на турския кораб била качена още една помпа и ситуацията била овладяна.

Във връзка с подаден сигнал от Морска администрация-Варна и разпореждане на министър Ненчев за оказване на помощ на бедстващ турски кораб на 70 мили източно от Варна, вертолет "Пантер" извърши полет над района около 16.00 часа днес, 17 октомври, информираха от пресцентъра на министерство на отбраната. 

Екипажът на вертолета влезе във връзка с командира на кораба и установи, че няма бедстващи хора. Системата на вертолета показа, че няма данни за разлив във водите около кораба.

Вертолет „Пантер" от състава на ВМС продължава да е в готовност да се включи при необходимост до приключване на буксирането на кораба до пристанище.

Министърът на отбрана Николай Ненчев продължава да следи ситуацията, а утре, 18 октомври, той ще посети района на Елхово, където ще се запознае на място с условията, при които работя военнослужещите, изпълняващи задачи по логистично осигуряване и наблюдение на границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай