Четвъртък,

Нашенци и руснаци с дарения за комплекса на Ванга

От: Администратор -
1350
Нашенци и руснаци с дарения за комплекса на Ванга
A
A
A

Петте сгради на манастирски комплекс „Ванга" в Рупите се строят само с дарения. „Много от хората, които посещават святото място, оставят пари. Някои дори не искат да си кажат имената. И руснаци се включват със средства за благородното дело.

Най-често се даряват по 100, 200 лева, най-много до 500 лева. И едната камбана ни е дарение", споделят служители на комплекса. Миряни дават икони, че и моторни косачки, различна градинска техника. Фирми пращат работници, осигуряват необходимите за строежа материали. Най-трогателни са жестовете на бедни, обикновени хора, които вадят по 1, 2 или 5 лева. В парка са монтирани и беседки, които също са дарение.

Предвижда се паркът от 200 декара да се оформи като ботаническа градина. Петте постройки са с обща площ от 780 кв. метра и са свързани във формата на подкова, която огражда пространството зад църквата „Света Петка Българска". В центъра на сградата са залата за кръщенета и неделното училище.

Встрани са останалите постройки – музеят вече отвори врати, а другите разполагат с 10 стаи за нощувки с общо 30 легла. "В тях миряните ще могат да останат само за по една вечер. Наистина, мястото тук е прекрасно за отдих, но нека хората не си мислят, че това ще е едва ли не почивна станция или хотел. Целта е поклонниците, които идват от далечни краища, да имат възможност да се подслонят до храма на леля Ванга", твърдят служители на манастирския комплекс.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички