Наш фотограф със световна награда

Наш фотограф със световна награда | StandartNews.com

Казанлъшкият фотограф-художник Бедрос Азинян спечели втора награда в международния  конкурса “Ротарианец 2013”. Надпреварата се организира всяка година  от централата на "Ротъри интернешънъл" в Илинойс, САЩ и  в нея участват ротарианци от цял свят.

Темата тази година е била свободна, но изпратените творби е трябвало да отразяват целите и мисията на "Ротъри" като благотворителна организация в служба на обществото. Снимката, с която Азинян е спечелил отличието,  е била избрана от самата председателка на журито Карол Гузи, разкри шастливият фотограф. Американката е четирикратна носителка на "Пулицър" за документална фотожурналистика, а сега е фоторепортер във в.„Вашингтон пост”. Всички кадри, с които казанлъшкият ротарианец е участвал, са заснети през лятото на миналата година във Финландия. Те показват отношението на жителите на тази северна страна към опазването на природата,  една  от целите на "Ротъри интернешънъл".


Награденият фотос ще бъде включен в юнското издание на сп. „Ротарианец”, което е с тираж 500 000 броя. В един от следващите му броеве ще бъде представен и самият Бедрос Азинян.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай