Нахлува студ, дъжд се излива на Изток

Нахлува студ, дъжд се излива на Изток    | StandartNews.com

София. Оранжев код е обявен за пет области в източните части на страната за 30 октомври, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжевият код за обилни валежи е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково. В останалата част от страната времето ще е без очаквани необичайни явления. Днес преди обяд се очаква количествата дъжд да са 20-40 л/кв.м, а на места и над 60 л/кв.м.

През деня валежите днес ще спрат, облачността също ще намалее. Вятърът ще е от северозапад - умерен и силен, с него температурите ще се понижат значително. През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Над София облачността днес е по-значителна сутринта, все още превалява слаб дъжд. През деня вятърът от северозапад временно ще се усили, по-късно след обяд облачността ще намалее. Максималната температура ще е 9-10 градуса.

По Черноморието валежите постепенно ще отслабнат, а до вечерта навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса.
В планините ще застудее - дневната температура на 1200 метра ще достигне 5°-6°, на 2000 метра - ще остане под нулата - около минус 2 градуса. Преди обяд валежите и там ще продължат, като над 1800 - 2000 метра ще вали сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай