Над 100 селища на североизток остават без ток

Над 100 селища на североизток остават без ток | StandartNews.com

София. Над 100 селища в Североизточна България остават без ток, а в в Габрово и Севлиево все още не е отменено. Остава бедственото положение и в община Бургас поради проблемите с язовирите и с нарушената инфраструктура. Съоръженията са под 24-часово наблюдение и към момента няма опасност да прелеят.

И днес е неучебен ден за училищата в Габрово. Детските градини и ясли обаче приемат деца. Общо 20 машини са включени в разчистване на пътищата към селата и улиците в града.

Екипите работят усилено, дейността им обаче е затруднена, поради многобройните паднали дървета и счупени клони, които късат проводниците и усложняват проходимостта в района на най-засегнатите от бедствената обстановка области.

28 екипа на дружеството Енерго-Про работят за отстраняване на авариите. Днес усилията ще бъдат насочени към възстановяване на електрозахранването, опесъчаване на града и разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и към отстраняването на надвиснали дървета и клони.

От пет дни водата е негодна за пиене и за готвене заради замътване в язовира. Ежедневно се правят лабораторни проби за състоянието й, но от водоснабдителното дружество не могат да кажат кога точно водата ще се избистри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай