Понеделник,

Над 100 селища на североизток остават без ток

От: Failed to load user -
Над 100 селища на североизток остават без ток
A
A
A

София. Над 100 селища в Североизточна България остават без ток, а в в Габрово и Севлиево все още не е отменено. Остава бедственото положение и в община Бургас поради проблемите с язовирите и с нарушената инфраструктура. Съоръженията са под 24-часово наблюдение и към момента няма опасност да прелеят.

И днес е неучебен ден за училищата в Габрово. Детските градини и ясли обаче приемат деца. Общо 20 машини са включени в разчистване на пътищата към селата и улиците в града.

Екипите работят усилено, дейността им обаче е затруднена, поради многобройните паднали дървета и счупени клони, които късат проводниците и усложняват проходимостта в района на най-засегнатите от бедствената обстановка области.

28 екипа на дружеството Енерго-Про работят за отстраняване на авариите. Днес усилията ще бъдат насочени към възстановяване на електрозахранването, опесъчаване на града и разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и към отстраняването на надвиснали дървета и клони.

От пет дни водата е негодна за пиене и за готвене заради замътване в язовира. Ежедневно се правят лабораторни проби за състоянието й, но от водоснабдителното дружество не могат да кажат кога точно водата ще се избистри.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички