Мукаддес Налбант към Игнатов: Съжалявам ви!

Мукаддес Налбант към Игнатов: Съжалявам ви! | StandartNews.com

София. "Как избрахте името ми - по етнически или по политически признак?" Този въпрос към просветния министър Сергей Игнатов зададе задочно Мукаддес Налбант, бивш зам.-министър на образованието в кабинета "Станишев". Тя е един от експертите, писали скандалните доклади за Ботев по поръчка на Комисията за защита от дискриминация. Питането е част от открито писмо, публикувано на сайта на ДПС.

Налбант упреква министъра в предубеденост и твърди, че той цитира само нея, защото тя е единственото разпознаваемо име в този доклад.

"Националната сигурност ли е вашият ресор или образованието? Ако е националната сигурност, трябва да знаете, че първото условие за нея е толерантното общество. Ако е образованието, крайно време е да направите нещо за него", пише г-жа Налбант. И посочва примери за нетолерантност, които съдържат прочетените от нея помагала.

"Не си позволявайте да се съизмервате с Ботев и Левски и да се храните от тяхното величие, защото те са духът на България... Как го бяха казали - че сте воденичният камък на това правителство. Съжалявам ви", пише още Налбант.

Министър Игнатов не беше намерен за коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай