Миньори и енергетици помагат на пострадалите от наводненията

Миньори и енергетици помагат на пострадалите от наводненията | StandartNews.com

Стара Загора. Миньори и енергетици от комплекса „Марица-изток" подадоха ръка на пострадалите от наводненията в Североизточна България в трудния момент. „Мини Марица-изток" предоставиха на БЧК – Варна 23 хил. л вода и 120 чифта гумени ботуши, съобщиха от минната компания. Работниците и служители на въгледобивното дружество са доставили дарението на място и заедно с доброволци от Българските военноморски сили са разтоварили 15-те хиляди бутилки вода до определените от червенкръстците места. Гумените ботуши са били предоставени на доброволци и пострадали от Добрич, които имали по-спешна нужда от тях. „Мини Марица-изток" е в постоянна комуникация с организациите на БЧК във Варна, Добрич и Стара Загора от самото начало на кампанията за подкрепа за пострадалите и при заявена необходимост ще се включи и в следващите дни, уверяват от дружеството.

От „ТЕЦ Марица изток 2" пък са дарили над 22 000 л минерална вода на пострадалите от обилните валежи в община Никола Козлево. Общо 15 120 бутилки вода са била раздадени на място на хората от най-засегнатото село - Пет могили, както и домакинства от селата Крива река, с. Векилски и Никола Козлево. „Основен проблем при нас е безводието, след наводнението на помпената ни станция.

"Благодарни сме за помощта, защото в тези летни дни, без вода е немислимо човек да живее", благодари кметът на с. Пет могили Ебазел Назиф.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай