Местят катастрофиралия губернатор в „Пирогов"

Местят катастрофиралия губернатор в „Пирогов" | StandartNews.com

Областният управител на Разград Петър Василев, който катастрофира тежко в нощта срещу сряда, ще бъде преместен за лечение в клиниката „Пирогов". В четвъртък преди обед реаномобил на разградската болница тръгна с пострадалия губернатор за столицата,съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение в лудогорския град д-р Марин Керчев.

Състоянието на Василев е стабилизирано, и лекарите са категорични, че той може да бъде траспортиран до високоспециализирана клиника, където трябва да му бъде оказана медицинска помощ.

Става дума за ортопедична намеса, тъй като най-тежко са пострадали двата крака на губернатора, които са с открити замърсени фрактури. Заедно с Василев е отпътувал и началникът на интензивното отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев.

Петър Василев катастрофира тежко в 1,15 ч. през нощта на 5 август. Той е пътувал сам със служебния „Мерцедес" от село Самуил към село Хърсово, като инцидентът е станал на равен пътен участък, последван от десен завой.Василев не успял да овладее автомобила, навлязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е паднало. Мъжът е шофирал без предпазен колан и с 3 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Петър Василев бе настанен с множество тежки сериозни наранявания по цялото тяло и с опасност за живота в МБАЛ в Разград. Вчера сутринта той е бил опериран, тъй като от удара има спукан бял дроб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай