Меле с автобуси край Омуртаг, има пострадали

Меле с автобуси край Омуртаг, има пострадали | StandartNews.com

Инцидентът е станал към 15 ч.

10 души са ранени при тежка катастрофа между два автобуса и микробус на главния път София-Варна, до омуртагското село Камбурово, съобщи БНТ.

Към момента няма данни за загинали. Инцидентът е станал към 15 ч.

Първият автобус пътувал към София, а другият към Варна, като по неясни причини са се ударили почти челно и са изхвърчали в нивите.

На мястото има 4 линейки от цялата търговищка област, съобщи шефът на полицията Николай Ненков. По първоначална информация има тежко пострадала жена, която е с рани по главата. Сериозно е пострадал и единият шофьор.

По непотвърдена информация причина за тежкия челен удар на двата автобуса, е микробус, който е изпреварвал единия от автобусите, предаде БНР.

От двете фирми изпращат други автобуси, които да извозят пътниците, които са били около 40 души.

Осем души са пострадали при катастрофата, съобщиха за „Фокус" от ОД на МВР – Търговище . По първоначална информация, шестима от пострадалите веднага са откарани в болницата в Търговище. От тях трима са със счупвания на крайници, но са контактни и без опасност за живота. Другите трима пострадали са с по-леки травми. Двама от пострадалите са откарани за преглед в болницата на Омуртаг, състоянието им е добро и имат само охлузни рани.

На мястото на катастрофата огледите продължават. Превозните средства, които пътуват за София, продължават да се отклоняват през град Попово. Транспортните фирми, чиито автобуси са участвали в катастрофата, са уведомени и те са осигурили алтернативен транспорт за хората, които не са пострадали.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай