Меган излъгала съда, извинява се

Херцогинята призна, че лично давала информация на авторите на неофициалната ѝ биография

Меган излъгала съда, извинява се | StandartNews.com

Меган Маркъл призна пред британски съде, че е предоставила информация на авторите на неофициална биография за нея и съпруга ѝ принц Хари, противно на това, което по-рано е посочила в делото, заведено срещу британски таблоид, предаде Франс прес.

През февруари бившата американска актриса спечели дело срещу таблоида "Мейл он сънди". Херцогинята на Съсекс обвиняваше изданието, че е накърнило неприкосновеността на личния ѝ живот и авторските ѝ права, публикувайки откъси от нейно писмо до баща ѝ след сватбата ѝ с принц Хари през 2018 г. В него Меган е призовала Томас Маркъл да спре да говори и лъже в медиите за отношенията им. Съдията по делото тогава се произнесе в нейна полза без процес и постанови вестникът да отпечата извинение на първа страница и да заплати съдебните ѝ разходи. През тази седмица обаче "Мейл он сънди" започна процес по обжалване на съдийското решение, заявявайки, че Уорби не е трябвало да третира писмото като "интимна комуникация" между Меган и баща ѝ. Адвокатът на изданието Андрю Калдекот заяви, че "писмото е съставено предвид възможността да стане обществено достояние, тъй като Меган разбира, че г-н Маркъл може да го разкрие пред медиите".

Обвиненията на херцогинята на Съсекс изглежда са придобили по-малка тежест след вчерашните показанията на Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на двойката, който понастоящем живее в Калифорния. Той разкри, че е предоставил от името на двойката лична информация на авторите на неофициалната биография "В търсене на свободата". Според него проектът за книгата е "обсъждан рутинно" и "директно с херцогинята, лично и по имейл". В писмени показания, предоставени на съда, Меган признава, че е участвала в написването на книгата - нещо, което тя и съпругът ѝ досега винаги са отричали. Херцогинята на Съсекс също така се извинява, че е подвела съда, като не е посочила това на първа инстанция."Признавам, че г-н Кнауф е предоставил информация на авторите, и че е направил това с мое знание", обяснява Меган Маркъл. "Извинявам се на съда, че не си спомних за това по-рано", посочва Меган Маркъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай