Майки отново на бунт

Протестират срещу замразените пари за гледане на дете

Майки отново на бунт | StandartNews.com

София. Родители на малки деца от столицата отново излизат на протест срещу замразеното обезщетение за отглеждане на малко дете, което остава 240 лева. От Инициативния комитет за повече грижи за децата в България обявиха, че ще протестират срещу отхвърлянето на техните обосновани предложения, които са били насочени към преодоляване на спада в раждаемостта през последните 3 години.

Те настояваха за обвързване на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата, увеличаване на детските добавки от 35 на 110 лева и получаването им от всички деца, осигуряване на места за всички желаещи в общински или ведомствени детски ясли и градини до септември догодина.

„Всички сме окей да строим магистралите, но при положение, че хората няма какво да ядат... Само като споменеш цифрите и приключваш. Ние трябва да си жертваме живота в буквалния смисъл за децата си. Това е пълен кошмар. При изчисляване между първата и втората година, този месец майчинството ми е 83 лева, с тях трябва да живея до средата на януари", коментира пред Дарик Кристина Милтенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай