Майката на прегазения Паоло пред "Стандарт": Бог да пази децата ни, ние не можем!

Майката на прегазения Паоло пред "Стандарт":  Бог да пази децата ни, ние не можем! | StandartNews.com

Боли ме, че съм жива, а Анджела усеща, че вече няма да види брат си, плаче Красимира

"Дано Господ да дава здраве на всички деца и да ги пази, защото явно ние не можем да си ги пазим. Дано никога, никога, Господи, това повече да не се повтаря!", изплака пред "Стандарт" съсипаната майка на 4-годишния Паоло. Детето беше прегазено на пешеходна зона в Стара Загора от джип на 2 юни. "Изтощена съм, чувствам се много зле, тежко ми е и ми е много трудно да говоря. Искам да говоря, но ми е трудно", сподели почернената майка. "В момента изпитвам вина, че съм жива, че ям, че дишам, пия вода, а моето дете не може. В същото време изпитвам вина и към другото си дете", разказа по-рано вчера през сълзи Красимира пред Нова ТВ. "Той излезе с тротинетката, а Анджела - с колелото си. След това дойде и тяхното приятелче, да карат колела. Паоло дойде усмихнат и щастлив и каза: "Мамо, знаеш ли кой е тук? Виктор! Ще караме колела!", продължава разказа си майката. След това се случва и немислимото - Паоло се озовава под джипа на Георги Сапунджиев. "Когато видях детето си, не знаех как да си пусна телефона, как да набера 112.

Паднах на колене пред една жена

и я помолих да го набере. Тя ми каза, че вече са го направили. Отидох при детето ми, просто се надявах да диша. Исках аз да бъда на негово място", безутешна е Красимира Иванова.

Според нея безумието по пътищата най-сетне трябва да спре - и медиите могат да въздействат ного силно за промяна на съзнанието ни. А не да се шуми 3 дни и после трагедиите да потъват в забвение. До следващата. "Трябва не само промяна в законите, а и промяна в мисленето, възпитанието, ценностите. Защото, ако те бяха малко по-други, нямаше да има такива наглеци. Нещата винаги са комплексни, никога само едно нещо не може да бъде фактор, за да се случи една такава трагедия", каза още пред "Стандарт" Красимира. Тя иска шофьорът, прегазил сина й, да се изправи достойно и да понесе наказанието си - толкова, колкото определи съдът. "За каква непредпазливост говорим, да нахлуеш в пешеходна зона, без да ти светне лампичката, че си с огромен джип, че ходят малки деца, възрастни хора. Трябва да нямаш мисъл в главата, за да го направиш!", гневи се Красимира.

Жената споделя, че сестричката на Паоло разбирала, че нещо се е случило с близнака й и вече няма никога да го види.

Тепърва започват проблемите с нея

казва с болка Красимира. "Една малка душичка никога няма да познае какво е любовта, никога няма да има първи учебен ден. Като излизахме на разходка, братче и сестриче вървяха заедно, единият казваше как се действа правилно, другият отговаряше - ще се справим заедно", плаче майката на Паоло. И признава - макар да е психолог, няма сили да се пребори с болката си. "Аз съм просто един разбит човек!", ридае майката в черно.

Прокуратурата поиска арест за Сапунджиев

Има риск шофьорът убиец да се укрие, смятат от обвинението

Старозагорската окръжна прокуратура е внесла в понеделник протест срещу наложената от съда мярка "домашен арест" на убиеца на 4-годишния Паоло - Георги Сапунджиев. Има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление заради силната обществена реакция срещу него и извършеното от него престъпление - това е основният мотив на наблюдаващия прокурор по делото Румен Арабаджиков да поиска отново постоянен арест. В подкрепа на своята теза той е посочил искането на адвоката на Сапунджиев за допълнително лечение на спуканото тъпанче на ухото му, потвърдено и от самия обвиняем на първото съдебно заседание. Представената по-късно експертиза обаче не потвърждавала тази претенция, a Сапунджиев бил изписан от старозагорската болница с диагноза "клинично здрав". Това разминаване между думите на обвиняемия и официалното становище на лекарите прокурорът третира като опит за манкиране и измъкване още в съдебната зала.

Адвокатът на Сапунджиев - Георги Георгиев, отказа да коментира искането на обвинението под предлог, че коментарът можел да му навреди. На откритото съдебно заседание миналия петък той се аргументира: "Моят клиент е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес, семейство, работа и няма никаква опасност да се укрие или попречи на разследването". Георгиев отиде и по-далеч, като поиска прокуратурата да открие извършителите на побоя срещу Сапунджиев. Както е известно, веднага след като прегазил с джипа си малкия Паоло, отгоре му са скочили разгневени мъже, някой го уцелил с камък, отнесъл и няколко юмрука. "Не живеем в шириатска държава да убиваме някого с камъни", каза Георгиев в съдебната зала и припомни широкоизвестната максима, че когато общественото мнение влизало в залата, правораздаването излизало.

Ауди мина през могилата с цветя

Снимка в интернет на нагъл шофьор, който бе заснет да гази с автомобила си грамадата от цветя на мястото, където на 2 юни джип уби 4-годишния Паоло Иванов, взриви социалните мрежи. Все още неизвестният шофьор е заснет да прави същата маневра, с която Георги Сапунджиев прегази момченцето. Кадърът е много неясен и не се вижда регистрационният номер на колата, но според полицаите вероятно става дума за "Ауди". Старозагорската полиция издирва непознатия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай