Майката на Доган: Плюят го, защото е Ахмед, а не Иван

Майката на Доган: Плюят го, защото е Ахмед, а не Иван | StandartNews.com

София. "Плюят го, защото е Ахмед, а не Иван или Драган, защото има ум в главата", каза Демире Доган, майката на Ахмед Доган, пред камерата на Нова ТВ в село Дръндар. Тя даде курбан за здравето на сина си една година след заплахата за живота му на партийната конференция на Движението за права и свободи, когато Доган стана почетен председател на ДПС и предаде ръководния пост на Лютви Местан.

„Много трудно ми беше, даже припаднах когато стреляха по него преди година. Бях забравила, че има конференция и ми казаха какво се е случило. Не мога да го изтрия още от съзнанието. Къде са били полицаите, охраната на тази конференция. Онзи влезе спокойно, като на кушия", спомни си Демире Доган. Тя не е знаела, че точно тогава синът й ще се отказва от председателския пост в ДПС. "Аз все му казвах да се откаже", сподели тя. 

„Като дете беше палавник, но умен", върна се в миналото майката на Ахмед Доган. "Не ми помагаше в работата, повече учеше. Разказвал ми е, но аз не го разбирах, сложно ми беше. От затвора като излезе повярвах, че ще успее. Първоначално не знаех за какво лежи. Но не ме беше срам от него, че е затворник. Вярвах на него. Само аз ходех на свиждане, милиционерите стоят зад мен, какво можехме да си кажем".

"Не съм виждала Ахмед отдавна, от 3-4 години", каза Демире Доган. "Тъжно е, на една майка й е тъжно". тя посочи, че има и три дъщери, но "той е синът, най-любимият". "И да не идва, не е настрани той, винаги ми се обажда, оня ден се обади", каза майката.

"Аз вярвам на сина си", заяви Демире Доган. "Той няма нужда от никого да взима съвети", каза тя за сина си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай