Мариета от Добрич: Татуирахме "пари" на езика си

Мариета от Добрич: Татуирахме "пари" на езика си | StandartNews.com

21-годишната чаровница завърши Нюйоркската академия, снима във филм и сериал отвъд океана

Мариета Милева, едно от най-хубавите момичета в Добрич, снима в сериала "Легенди", чийто нов сезон предстои да бъде гледан и в България. Брюнетката участва и в късометражния филм "Пари за мляко" - за живота на майка, принудена да работи като стриптийзьорка, за да изхранва двете си деца. Милева е с главна роля в драмата за трафика на жени в Източна Европа и Мексико "Проектът Антъни Коен". Тя е ъндърграунд дамата, която организира търговията. Всичко това се случва в Америка, за където Милева има работна виза.

Мариета е устремена и наясно със себе си, въпреки че е само на 21. Има самочувствие на успял човек, който знае как да постигне мечтата си. Тя завършва езиковата гимназия в Добрич с първи френски и втори английски и след дипломирането си съвсем сама поема дългия път към Меката на киното, за да търси среща със славата. Мариета е в гимназията, когато си пада по Джак Спароу. "Джони Деп е най-голямото ми вдъхновение от доста години насам. Винаги е бил и винаги ще бъде. Трябва да се стремиш към нечий образ. Първият филм, в който го видях, колкото и иронично да звучи, е "Карибски пирати". Не се интересувам от личния му живот и ако ме питат кога е роден, не мога да кажа. Но обожавам професионализма на Деп", казва Мариета.
Младата жена споделя за трудностите, с които се е сблъскала в маратона към голямата цел. "Нямаше кой да ми каже кое как става. Сама търсех информация. Срещах много негативно отношение, като кажех, че

искам да отида в Америка да стана актриса

Преди да замина, много хора ми подхвърляха: "И какво ще станеш, като отидеш?". Други пък бяха назидателни: "Не можеш да отидеш в НАТФИЗ, ами ще ходиш там". Това винаги ме е дразнело - завистта в хората и особено в българите. Тя е деградивна. Има я навсякъде, но сред нас е в много по-голяма степен спрямо останалите".
Тогава девойката стяга куфара и потегля съвсем сама за един друг свят, в който вярва, че ще намери място и поприще. "Всичко ме плашеше - мисълта, идеята, фактът, че вече съм в самолета сама над океана. Но смятам, че е много хубаво човек да е изплашен, когато идва нещо ново. Защото това означава, че много го искаш и те е страх да не се провалиш", споделя младата актриса.
Докато чака работната си виза, за да се върне в Лос Анджелис, където има приятели и любим мъж, добруджанката с диплома от филиала на Нюйоркската филмова академия в Холивуд, организира семинар за киноизкуство в Добрич.
Тя иска да предаде своя опит и знание на тези, които бленуват за кариера в международната екранна индустрия. На желаещите да преминат курса на обучение, Милева обяснява, че има огромна разлика между филмов и театрален актьор. "Самата аз трудно бих си позволила да изляза на сцена. В Щатите обучението е много различно. Няма нищо общо с това в България. През втората година в Академията има задължителни лекции, но те не са задължителни. Всеки гледа да работи. На упражненията заставаме пред и зад камерата, пишем сценарий, снимаме".
За младата жена липсата на самочувствие у българите е основната разлика между двата свята. "Хората в България не вярват в себе си. Не тръгвам напред с мисълта, че могат. У нас често си казват тъкмо обратното. Това най го мразя".
Милева мечтае за червения килим, но не забравя, че животът продължава и той е нещо много различно от пътеката, край която има фотографи и светска суматоха. "Бях на червения килим за една от премиерите - но след това се прибрах вкъщи,

пуснах прането в пералнята

и измих чиниите си", разкрива с усмивка девойката.
Заради отсъствието на семейството й се наложило да порасне много бързо. Душата й се изпълнила с невероятно умиление, когато по време на вечеря с приятелки в заведение жена се обърнала на български към нея и й казала, че е от България. "Когато си вкъщи е лесно. Когато те държат за ръка е лесно. А когато стъпваш сам и се клатушкаш между трудности и радости, е трудно. Признава, че е имала моменти, когато й е минавала мисълта да се откаже, но разстоянието от 11 хиляди километра и 10 часа напред във времето, я спирали.
На мултинационалните си приятели в САЩ Мариета е разказвала за красивата си родина и ги е гощавала с баница, питка, млечна салата. Винаги е поправяла всички, че йогурт или киселото мляко не е гръцки, а български продукт. "Чувала съм от много българи да казват, че на нас в чужбина се гледа с недобро око. Това е лъжа. Аз отидох със страхотно самочувствие, че съм българка. Имах колежка от Сърбия, която като я питаха откъде е, казваше: От Европа. Показах себе си - надявам се съм достоен представител на страната ни. Доста хора в САЩ вече смятат, че българките са от най-красивите жени в света - без да правя комплимент към себе си. Нина Добрев е допринесла много за имиджа на страната ни. Донякъде ни броят за екзотична нация в добрия смисъл. Никога, никъде и никой не ми е затварял вратата, защото съм българка", споделя Мариета. Според нея формулата на успеха зад океана е "силна психика и много работа".
"Човек може да се конкурира със себе си, за да се развива. Това е суетно общество и суетна индустрия, в която трябва да балансираш. Благодарна съм, че съм успяла. Всеки го може - ако работи и гради. Трябва да си поставяме малки цели, като всяка една от тях да води до следващите по-големи". Америка е страната на неограничените възможности, защото хората там са с неограничен манталитет и начин на мислене. "Ние сме много ограничени в манталитета си.

Поставяме си прегради

Вярваме в измислени неща. Думата "пари" ни е татуирана на езика - те са единственото, което ни вълнува. Тук показността и оплакването са двете крайности и хората нямат баланс", - категорична е помъдрялата Мариета.
Красивата жена мечтае да работи с режисьора Тим Бъртън. На въпроса кое е по-коварно - камерата или огледалото, казва с усмивка: огледалото. "Аз съм суетна. Когато човек свали грима, огледалото показва и други следи. Но пък вярвам, че бръчките са следи от усмивки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай