Малолетни по дискотеките в Дупница. Тръгнаха проверки

Ситуацията изобщо не се е променила в сравнение с предходната година

Малолетни по дискотеките в Дупница. Тръгнаха проверки | StandartNews.com

Зачестяват случаите на малолетни по заведенията в Дупница  и на консумация на алкохол и на противообществени прояви на тийнейджъри. Това стана ясно на среща при директора на Областната дирекиця на полицията в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров, предизвикана от общинската управа на Дупница, информира БНР. 

Нарастват случаите на посещение на обществени места и питейни заведения от малолетни лица и на непълнолетни след 22.00 ч., зачестяват и случаите на противообществени прояви в късните часове, свързани с консумацията на алкохол. 

Ситуацията изобщо не се е променила в сравнение с предходната година. Това се казва в декларация, гласувана от съветниците в Дупница. 

По този повод председателят на Съвета Костадин Костадинов се срещна с директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил  ст. комисар Светослав Григоров. 

Водени са разговори с компетентните институции – РУ Дупница, РЗИ, РУО – Кюстендил, където също са единодушни, че проблемът се крие и в законодателната уредба – чл.8, ал. 4 от ЗЗД. 

С тази декларация общинските съветници се обръщат и към представители на правителството, които имат законодателна инициатива (министъра на вътрешните работи, министъра на труда и социалната политика и министъра на здравеопазването) промяната да е категорична: След 22.00 ч. непълнолетните лица да не могат да бъдат придружавани от други пълнолетни лица освен родителите или лицата, полагащи грижи за тях. Сега за придружители се пишат произволно и фиктивно бартовчеди, съседи, приятели на севейството и др. 

Ст. комисар Григоров го увери, че споделя тяхната загриженост за младите хора и в рамките на правомощията, които имат служителите на МВР, контролът ще бъде засилен и ще бъде търсена административнонаказателна отговорност на виновните лица – родители, настойници, представителите на увеселителните нощни заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай