Вторник,

Малък Тошко: Нищо не съм профуквал

От: Агенция Стандарт -
3300
Малък Тошко: Нищо не съм профуквал
A
A
A

Емблематичният внук на Тодор Живков - Тодор Славков не е похарчил или изпил наследството, останало от популярните му родители - Людмила Живкова и Иван Славков-Батето. Само преди дни стана ясно, че Валя - третата жена на баща му, е продала семейната къща, в която живя с Батето, преди той да си отиде, тъй като не може да я стопанисва.

Къщата на ул. "Хан Омуртаг" зад Военната академия е доста голяма за сама жена. Според близки до семейството бижуто е продадено за около три милиона евро, но как е разпределено от Валя Славкова, не е ясно.

Според приятели на Батето не е ясна и съдбата на колекцията с артефакти на Славкови: картини, иконостас, скулптури. Батето е завещал не един и два имота на семейството си - в Бистрица, край морето, в центъра на София, но някои от тях отдавна са сменили собственика си.

"Живея като останалите нормални хора, нищо не съм профуквал", сподели Малък Тошко, когото всички се надпреварват да изкарват "пияндурник" и "прахосник". От доста време наследникът на Живкови не пие, като примерен родител взима често при себе си дъщеря си Кати, а с майка й Силвия се редуват в отглеждането й, пише столичен всекидневник.

Преди години се говореше, че предсмъртно Батето е прехвърлил голяма част от имотите си, но не на собствения си син, а на жена си и нейната дъщеря Ния от първия й съпруг Ники Сотиров. Още през август 2008 г. Батето и съпругата му даряват на Ния Сотирова огромната къща на столичната ул. "Хан Омуртаг", която преди дни се продаде. По-късно стана ясно, че Ния се е отказала от наследството именно на тази сграда. Като цяло тя има и други имоти - два гаража и огромен парцел от над 5 декара в елитен столичен квартал. Отделно вдовицата на Батето – Валя, като негова съпруга е наследила още няколко имота.

Макар и без огромно наследство, Тодор Славков не седи със скръстени ръце. Той все още е атрактивна партия за младите и красиви момичета. Преди време синът на Батето въртеше изключително печеливш бизнес, който годишно му носеше стотици хиляди левове печалби. Славков бе собственик на четири фирми, като едната от тях имаше лиценз за търговия с оръжие. Малък Тошко бе собственик и на оръжейния завод "Български Бергман". Търговищкото предприятие е приватизирано от Славков след скандална процедура за жълти стотинки преди доста години.

Преди 10 ноември там се е произвеждала т.нар. специална продукция - оръжия и други артикули за военната промишленост. Според експерти малко преди смяната на режима предприятието е било оборудвано със свръхмодерни машини, купени от държавата за десетки милиони левове.

След 10 ноември съдбата му е незавидна. След като заводът стига почти до фалит, е обявен за приватизация. Заради процедурни недомислия няколкото проведени търга се провалят. В крайна сметка бе купен от фирмата на Славков за едва 250 000 лева. Днес заводът почти не работи. В него се произвеждат тръби по поръчка, а продукцията се изнася по цял свят.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички