Ловят джигити по швейцарски

Родни ченгета се запознаха с модела за контрол на скоростта и трафика

Ловят джигити по швейцарски | StandartNews.com

София. Полицията ще лови джигити на пътя по швейцарски модел. Делегация, водена от директора на Главна дирекция „Национална полиция“ гл.комисар Ангел Антонов, бе на двудневно посещение в Кантон Цюрих в европейската страна, съобщи МВР. Целта бе запознаване и обмяна на опит в областта на безопасността на движението и криминалните дейности.

Българските гости се запознаха основно с техническото наблюдение и използваните в кантона системи за контрол на скоростта на движение на автомобили. По време на посещението в Централата за управление на трафика бяха представени функционирането на структурата, организацията на работа и начините на  управление на трафика.

Домакините разясниха обстойно цялостната оперативна стратегия за контрол на скоростта и бяха разгледани на място стационарни, мобилни системи и мобилен контролен пост. Швейцарските експерти представиха лазерни и радарни устройства и изтъкнаха предимствата и недостатъците на видовете съоръжения за контрол. Посетена беше и Оперативната централа Цюрих, откъдето се ръководят полицейските сили на територията на кантона.

Представените практики и системи за безопасност на движението са особено важни предвид предстоящото изграждане на централизирана система за контрол на скоростта на територията на нашата страна и модернизирането на начина за регистрация и отчет на нарушенията, свързни с превишаване на допустимата скорост на движение.

Визитата е стъпка за подобряването на сътрудничестото между двете стркутури и предпоставка за реализация на бъдещи съвместни проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай