Липса на ток и паднали дървета във Видинско и Монтанско

Липса на ток и паднали дървета във Видинско и Монтанско | StandartNews.com

Видин. Студът и предизвика вледеняване и остави без електрозахранване 9262 клиенти на ЧЕЗ във Видинско, а в област Монтана - 2907. Силно обледяване на електропроводите в областите Видин и Монтана повреди 14 електропровода на ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество. В следствие на студения дъжд, силния вятър и образувалия се лед, който натежава, има счупени дървета, скъсани проводници и паднали стълбове.

За локализиране и отстраняване на повредите са мобилизирани 32 аварийни екипа с необходимата лека и тежка механизация и материали.

Бедствено е положението в село Раковица, община Кула, каза за „Фокус" - Видин Николай Ненчев, кмет на населеното място.

„Имаме много проблеми. Хората, които карат хляба, както и автобусите не могат да преминат поради много паднали дървета. От леда има много паднали клони, които запречват пътя. Опесъчаване не е извършено", обясни Ненчев.

По думите му, аварийната група от Кула е тръгнала, но все още не могат да достигне до Раковица.

Има и мъгла, но не пречи до голяма степен на видимостта. „Пътят между Киреево и Раковица е в тежко състояние. В района на селото няма сформирана аварийна група. В момента вали дъжд и директно при падането на пътната настилка се заледява, което ще доведе до много повече проблеми. Положението е бедствено, нямаме и ток от сутринта", каза още Николай Ненчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай