Неделя,

Кражбата на века. Свиха зрелищно контейнери със злато и сребро

От: СТАНДАРТ -
17126
Кражбата на века. Свиха зрелищно контейнери със злато и сребро
A
A
A

Кражбата на века бе извършена пристанището на град Мансанильо в западната част на Мексико. Банда отмъкна двайсетина контейнера, някои от които пълни със злато и сребро, предаде Франс прес.

Кражбата бе наречена „необикновена” и "извършена от много сериозна престъпна организация".

Кражбата станала на 5 юни в частен парцел от основното търговско пристанище на мексиканския тихоокеански бряг, но допреди два дни не бе изтекла никаква информация, посочва агенцията.

Официалните източници описват зрелищна картина. Тежковъоръжени нападатели са обезвредили охраната на пристанището. После престъпниците използвали кранове и камиони, за да натоварят контейнерите за 8-10 часа, заяви пред журналисти Густаво Адриан Хоя, говорител по сигурността на щата Колима, където се намира пристанището, предаде БТА.

"Откраднатите стоки са подбрани много взискателно – скъпоценни метали и други неща, например климатици", добави той.

"Това е нещо необикновено. Имало е кражби на контейнери от време навреме, но не и в такива количества", допълни говорителят.

Шефът на митниците в Мексико Хорасио Дуарте Оливарес нарече станалото "много сериозна операция на организираната престъпност" и съобщи, че по случая е започнало разследване. За разследване информира и прокуратурата, но отказа подробности за количеството откраднато злато и сребро.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com