Корабите на Дойчев разменили екипажите в Африка

Корабите на Дойчев разменили екипажите в Африка | StandartNews.com

Варна. Част от екипажа на задържания в Истанбул "Свети Георги" е бил прехвърлени към арестувания с 3 тона кокаин в Испания "Свети Николай". Това довериха пред агенция Стандарт Нюз близки на моряците.

В Турция корабът е влязъл с името "Свети Георги" и е задържан малко преди испанците да спипат кокаина в другия плавателен съд.

Двете гемии са се засекли по бреговете на Африка, където е станало и прехвърлянето на екипажите. Част от задържаните в Испания моряци са успели да се свържат с близките си у нас. "Добре съм, не се тревожете".

Само това успял да каже по телефона на голямата си дъщеря Деница капитанът на кораба "Свети Николай" Иван Станчев. Той е искал да окуражи най-близките си, както и останалите моряци, които за секунди успели да звъннат от ареста в град Кадис.

"Стоим и чакаме, в събота и неделя няма никаква информация", разказа балдъзата на капитана Ивелина Атанасова. С нея чрез страницата "Да спасим екипажа на задържания кораб "Св. Николай" във Фейсбук вече са се свързали близките на 11 от екипажа, които са от Варна, Бургас и сестрата на един моряк от София.

"Всички са изключително притеснени, това е голяма драма в личен план", каза Атанасова. Очаква се днес моряците ни да бъдат прехвърлени от ареста в Кадис в затвор в Мадрид, където ще се изправят пред съдия от Върховния съд на Испания.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай